Održan Sajam lova u Salzburgu

26 Velj

 

 Kao i prijašnjih, tako i ove godine Međunarodni sajam za lov i ribolov s „Off roadom“ po imenu „Hohe jagd“ koji je održan od 23. – 26. veljače po 24. Put u prostorijama Messezentrum u Salzburgu pobudio je velik interes lovaca, ribića i ljubitelja prirode. Više od 400 domaćih i inozemnih izlagača u 9 dvorana prikazali su najnovija dostignuća vezano uz proizvodnju oružja i streljiva,ribolovne opreme, lovno-tehničkih objekata ali i odjeće i obuče i terenskih vozila. Sve to pratili su brojne prezentacije vezano uz obuku pasa, lovova , razgovora o bolestima divljači, načinu hranjena divljači u otvorenim i zatvorenim prostorima. Najveće zanimanje pobudili su preparati divljači u sklopu svjetskog prvenstva u prepariranju divljači i životinjskih vrsta. Od ukupno 400 izloženih preparata iz 22 zemlje u 10 kategorija, lovcima najzanimljivijoj „ kategoriji sisavaca“ pobijedio je Hans Niedermair iz Pinzgau s preparatom „ Gams“

I dok prijašnjih godina na Sajmu nije bio niti jedan izlagač iz Hrvatske, ove godine bilo ih je dva – Poduzeće Adria Hunt doo i Agro Grom Hunting Tours doo koji je na svome Štandu nudio paket aranžmane kako za lov u vlastitom lovištu, tako i za ostala lovišta na području Hrvatske ( uglavnom Baranjska lovišta ) ali i za van granica . Upravo ovaj Štand Poduzeća Agro Grom vlasništvo Pavao Groma bilo je i mjesto zaustavljanja lovaca iz Hrvatske gdje se nakon kraće ( naravno besplatne) okrijepe kretalo dalje na razgledavanje.

Sajam u Salzburgu je najveći u alpskom području i drugi je po veličini u Europi. Iako je ulaznica za sajam bila 15 eura, parkiranje i podosta skupa hrana za naše prilike ( ništa ispod 15 eura ) isti je posjetilo preko 40000 bruto posjetitelja.

Video sadržaj