Osijek: Predavanje o minskoj opasnosti

29 Sij

Temeljem Sporazuma o suradnji između Hrvatskog lovačkog saveza i Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske - „Hrvatska bez mina“   održano je 30.siječnja predavanje sa svrhom edukacije o minskoj opasnosti u prostoru Poljoprivrednog fakulteta Osijek. Cilj edukacije je podizanje opće svijesti lovaca i civilnog stanovništva o opasnosti od mina na području Republike Hrvatske. Predavanjima su bili nazočni predstavnici učlanjenih članica u Lovačkom savezu Osječko-baranjske županije i studenti poljoprivrednog fakulteta.. Samom predavanju prethodilo e potpisivanje Sporazuma o suradnji između Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije i Poljoprivrednog fakulteta Osijek vezano uz provođenje zajedničkih interesa iz obrazovanja, edukacije, istraživanje i tehnički razvoj iz području lovstva i zaštite prirode.

Predavanju je bila nazočna gđa. Đurđa Adlešić , upraviteljica Zaklade "Hrvatska bez mina", gospodin Đuro Dečak ,predsjednik HLS-a te dekan Vlado Guberac kao domaćin skupa.