Greška
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 85

Jubilarno dvadeseto obilježavanje Dana lovaca održano u Osijeku

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osječki Donji grad u srijedu navečer, na sam dan kalendarskog obilježavanja sveca,  bio je mjesto održavanja pravog malog spektakla koji su priredili članovi Hrvatskog akademskog lovačkog društva “Josip Juraj Strossmayer” u povodu blagdana sv. Huberta, zaštitnika lova i lovaca. Bilo je to središnje obilježavanje, dvadeseto po redu za Osječko-baranjsku županiju.

Po okupljanju sudionika obilježavanja spomendana na Trgu bana Josipa Jelačića, u Donjem gradu, u Osijeku uprizorena je legenda o svetom Hubertu koju je prisutnima objašnjavao osječki glumac Mario Rade. Po uprizorenju, povorka lovaca s upaljenim bakljama uputila se k župnoj crkvi Preslavnog imena Marijina gdje je župnik i dekan Ivan Jurić održao svečano Misno slavlje. Velečasni Jurić u svojoj propovijedi između ostalog podsjetio na zanimljiv podatak da je biskup Strossmayer bio strastveni lovac. Rogovlje u Crkvu unijeli su  članovi LD „Josip Juraj Strossmayer  dr. Ivica Bošković i dr. Siniša Ozimec. 

Po završetku svete Mise vlč. Jurić priredio je manju zakusku a zatim su se svi uputili u restoran Campus gdje je održano prigodno druženje lovaca i njihovih gostiju.

   

Video sadržaj