Novosti

Pratite sve naše novosti!

Đakovo: središnja proslava sv. Huberta

01 Stu

U Đakovu je u petak održana središnja proslava spomendana Sv. Huberta , zaštitnika lovaca.

Drugo obilježavanje Hrvatskog lovačkog saveza, a 15. po redu na području OBŽ ,održano je u petak, 04. studenog ( petak ) u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza, uz domaćinstvo Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, a uz generalno pokroviteljstvo Osječko-baranjske županije i Grada Đakova.

Više od 1000 lovaca iz čitave Hrvatske,ali i Slovenije,Mađarske i Švicarske formiralo je povorku i održalo mimohod gradom. Po formiranju povorke ista se zaustavila ispred zgrade poglavarstva grada Đakova, te se uputila prema Katedrali – prvostolnica Sv. Petra.

Uprizorenje legende o svetom Hubertu održalo se u Strossmayerovom parku, a zatim se povorka s upaljenim bakljama ponovno uputila prema Katedrali gdje je održana sveta Misa po posebno određenim pravilima služenja – uz oltar ukrašen rogovljem i uz zvukove rogista OBŽ i lovačkog saveza Međimurske županije. Misu je predvodio dr. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit uz koncelebraciju 14 svećenika koji su u proteklih 14 godina vodili misna slavlja prilikom obilježavanja sv Huberta po mjestima OBŽ .


Video sadržaj

@ Slynetwork.com.