Valpovo: Održan grofovski lov

08 Srp

U sklopu  „Ljeta valpovačkog“ i ove godine održan je komstimirani prikaz grofovskog lova  u okruženju dvorca Prandau-Normann. Lovci iz lovačkih društava Valpovštine uspješno su  odglumili grofovsku  lovačku svitu prilikom odlaska i dolaska grofa Normanna iz lova.

Program je započeo već u ranim popodnevnim satima kuhanjem čobanaca lovačkih društava iz Lovnog ureda Valpovo te gostiju iz Baranjskog Petrovog Sela, Đurđenovca, Đakova, Magadenovca i Koške. Po završetku kuhanja i podjele čobanca, predstavnicima ekipa podijeljena su prigodna priznanja koja im je uručio Matko Šutalo, gradonačelnik Valpova.

Zvuci rogista najavili su odlazak grofa fijakerima i zapregama u lov, u šumu Zvjerinjak a kako se očekivala uskoro i noć, da bi se grof i njihovi gosti sigurno vratili pomagali su im članovi LD „Šljuka“ Valpovo i LD „Prepelica Šag-Nard“ upaljenim bakljama.

Na štreki se našlo jedno grlo divlje svinje, a po odavanju počasti divljači na Zborištu ispred  Dvorca Prandau-Normann,  grofu je glavni lovnik šume Zvjerinjak, gosp. Josip Pandurić, uručio zelenu grančicu kao znak zahvalnosti za uspješan i pravilan odstrel.