Novosti

Pratite sve naše novosti!

Marijanci: Obilježen spomendan sv. Huberta

08 Stu

Nakon dvije godine stanke zbog pandemija, održana je 24. centralna proslava spomendana sv. Huberta za Osječko-baranjsku županiju.

Domaćin  je bilo Lovačko društvo „Jelen“ Marijanci (Lovni Ured Miholjac), a manifestacija je započela prijemom gostiju ispred zgrade općine Marijanci, nakon čega su se svi sudionici u koloni uputili prema mjestu uprizorenja.

Na čelu kolone lovci su nosili rogovlje s križem među rogovima, zastave LD „Jelen“ Marijanci i Lovačkog Saveza OBŽ,  članice KUD-a “Slavonska vila” nosile su sliku svetog Huberta, a u povorci su bili i predstavnici lovno sokolarske udruge sv. Bavon sa svojim pticama.

Uz zvuke rogista, kroz špalir lovaca s upaljenim bakljama na bijelom konju stigao je sveti Hubert kojeg je utjelovila Nives Aničić iz Bočkinaca. Nakon uprizorenja legende i Hubertovog suočenja s jelenom skrivenim u grmlju, svi gosti krenuli su u crkvu sv. Petra i Pavla kako bi prisustvovali prigodnoj Božjoj službi koju je vodio velečasni Željko Zuanović.

Po završetku svete mise u prostorijama općinske svečane sale, okupljene lovce i goste pozdravili su Zlatko Stolnik, predsjednik LS OBŽ, načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić te predsjednik LD „Jelen“ Marijanci, Tomislav Dugalić.

Foto: Mato Cerić

@ Slynetwork.com.