Novosti

Pratite sve naše novosti!

Udbina: Održana centralna proslava sv. Huberta

11 Stu

Centralna državna proslava svetog Huberta, 13. po redu, održala se 5. studenog u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini. Lovci predvođeni predsjednikom Hrvatskog lovačkog saveza Ivicom Budorom pristigli su iz svih krajeva Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika, a bilo ih je sveukupno oko tisuću unatoč hladnom i kišovitom vremenu.

Naš Savez organizirano je posjetio proslavu sa 30 lovaca predvođenih predsjednikom Stolnikom, a prisutni su bili i rogisti  Osječko-baranjske županije.
Nakon okupljanja u centru Udbine, lovci su pozirali fotografu Šimi Strikomanu za milenijsku fotografiju na platou ispred crkve, a potom i formirali kolonu za procesiju kojoj su na čelu bili konjanici obučeni u narodne nošnje.Slijedilo ih je rogovlje jelena običnog između kojeg je postavljen križ, koje su nosila dvojica lovaca, a potom i zastavničari sa zastavama lovačkih saveza i lovačkih društava. Čast da nosi zastavu Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije pripala je Damiru Periću Zukiju, novom članu LD „Lisica“ Gorjani.

- Smatram kako je najveća vrijednost vašeg lovačkog saveza u vašem druženju, u vašem zajedništvu, rekreativnom odmoru, a k tome još i briga za životinjski svijet i za ekologiju. Takvi ljudi, koji imaju srca za Božju prirodu, za životinje, ne mogu ne imati osjećaja i za ljude, napose one najslabije i najpotrebnije. Neka vas po zagovoru vašeg zaštitnika svetog Huberta Bog trajno prati svojim blagoslovom u vašem druženju, ali i u obiteljskom životu – zaključio je svoju propovijed mons. Zdenko Križić, biskup Gospićko-senjske biskupije.

@ Slynetwork.com.