Novosti

Pratite sve naše novosti!

Održani 3. lovački susreti u Vardarcu

22 Svi

Lovačko društvo „Vepar“ Vardarac organiziralo je u subotu, 20. svibnja, treće po redu Lovačke susrete u Vardarcu.
Manifestacija je započela redovnom Skupštinom Lovačkog Saveza OBŽ koja je održana u prostorijama mjesnog doma u Vardarcu.
54 delegata skupštine te gosti koje je predvodio predsjednik HLSa, gosp. Ivica Budor uputili su se prema Lovačkom domu u Vardarcu gdje su se odvijali brojni sadržaji.

U lovačkom domu organizirana je izložba lovačkih trofeja, a osim domaćina LD „Vepar“ Vardarac svojim trofejima predstavila su se i ostala lovačka društva s područja Općine Bilje:  LD „Fazan“ Lug, LD „Jelen“ Kopačevo i LD „Srnjak“ Bilje.

Središnji dio izložbe bili su zlatni jeleni s područja Lovnog Ureda Baranja iz lovne 2022/23 lovne godine. Izložena su četiri jelena u vrijednosti zlatne medalje, a njihovim vlasnicima dodijeljene su medalje.  

Na samom otvorenju manifestacije skupu su se obratili predsjednik LD „Vepar“ Vardarac, Lajoš Mekanj, zatim Željko Cickaj , načelnik Općine Bilje, saborski zastupnik Robert Jankovics, Antun Blažević, predsjednik LS Osječko-baranjske županije te Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog Saveza.

Budor i Blažević zaslužnim lovcima s područja Lovnog Ureda Baranja dodijelili su odlikovanja HLSa, I, II i III. reda.

Nakon svečanog dijela održano je i natjecanje u kuhanju lovačkog čobanca na kojem je sudjelovalo četdesetak ekipa a onim najboljima dodijeljeni su prigodni pehari i nagrade. Treće mjesto osvojilo je LD“Sokol“ Koška, drugo mejsto ostalo je nepoznanica, a najbolji čobanac skuhali su članovi LD „Fazan“ Laslovo, Zvonko Drenjančević i Ivan Bilonić. Druženje je nastavljeno do kasno u noć, a vesele lovce i njihove goste nije otjerala ni jaka kiša koja se odlučila spustiti na Vardarac.

Prema broju posjetitelja i njihovim pozitivnim reakcijama jasno  je kako ova manifestacija svake godine raste i polako postaje jedna od najznačajnijih manifestacija u Baranji.

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.