Novosti

Pratite sve naše novosti!

Održan treći Memorijalni turnir u čast 107. brigade HV-a

03 Svi

Lovačko Društvo „Prepelica“ Šag Nard se organiziranjem turnira u lovnom streljaštvu treću godinu zaredom uključilo u obilježavanje vojne akcije "Baranja" 107. brigade HV-a, kojom se prije 32 godine pokušao osloboditi tzv. baranjski trokut.

U toj akciji 107. Brigada HV-a imala je svoj najveći okršaj u pokušaju oslobađanja okupirane Baranje s čijeg područja su Valpovština i Miholjština bile svakodnevno granatirane. Petnaest pripadnika brigade poginulo je u ovoj akciji, a njima u čast prije početka turnira su predsjednik društva Miro Ištoković i gradonačelnik Valpova Matko Šutalo položili vijenac kod spomen obilježja palim braniteljima.

Turnir je počeo minutom šutnje, a okupio je dvadeset četiri ekipe iz svih slavonskih županija , svaka sa po tri člana, a natjecalo se pojedinačno i ekipno.

Na streljani Pampas u Osijeku natjecatelji su se okušali u gađanju mete srnjaka na 100 metara puškom risanicom i optičkim ciljnikom,a pucali su iz naslona, iz ruke i sa štapa.

Na prigodnoj svečanosti po završetku natjecanja organizatori su uručili vrijedne nagrade u pojedinačnoj konkurenciji te pehare i medalje u ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo je mjesto Marijan Brdarić s 54 kruga te kao glavnu nagradu osvojio lovački karabin Bergara. Drugi je bio Ivica Kupina s 46 krugova, a treće mjesto pripalo je Mati Đukiću s 45 krugova.

U ekipnoj konkurenciji, sa 135 krugova, prvo je mjesto očekivano uzela ekipa "Baranjci" u sastavu Marijan Brdarić, Ivan Zgrebec i Ivan Jerković.

Drugo mjesto sa 121 osvojenim krugom pripalo je ekipi "TAM" (Tomislav Mandurić, Antonio Cindrić i Mato Đukić), a treće Lovačkom društvu ""Jarebica" Čeminac 115 krugova za koje su nastupali Ivica Kupina, Marko Kupina i Dario Vida.

Prigodnim medaljama nagrađene su tri najuspješnije lovkinje: Ivana Mandurić, Tina Birovljević i Monika Berger.

Nakon službenog dijela svi natjecatelji i gosti pozvani su na ručak koji je pripremao poznati valpovački kulinarski majstor, Zvonko Cvenić Kento.

PRIPREMIO: GORAN ANDRAŠEVIĆ

@ Slynetwork.com.