Jazavčar oštrodlaki po imenu Bobi prvak Kupa

08 Lis

U gateru, nedaleko Lovačkog doma „Jelen“ Đakovo, po lijepom vremenu i uz dobru organizaciju domaćina , članova LD „Jelen“ održana je  utakmica u radu pasa glasnog gona  na divlju svinju u gateru.  Pristupio je 21 pas od kojih je najbolje umijeće u u pretraživanju terena, oštrini, napadu na divljač, ustrajnosti i ponašanju pokazao jazavčar oštrodlaki po imenu Bobi Piškorevački vlasništvo  Davora Nemeta člana LD „Jastreb“ Čepinski Martinci  s  osvojenih 192 boda, drugi je  pas Edi NLT, vlasništvo  Tomislava Mandurića iz Đakova s 182 boda, dok je treća kuja Azra,  alpski brak jazavčar, vlasništvo mladog lovca Ivana Buzine iz Vuke  s 180 bodova .  Po završetku natjecanja ispred Lovačkog doma, Miroslav  Galić, voditelj Lovnog ureda Đakovo i predsjednik LD  „Jelen“ podijelio je  prigodne poklone u društvu sudca natjecanja Mirka Rogića, Antuna Maka,  voditelja lovne kinologije pri Lovačkom savezu OBŽ, te Zlatka Stolnika, predsjednika Lovačkog saveza OBŽ.