Dani lova Županije Baranya

18 Svi

U mađarskom mjestu Szaporca ( Županija Baranya), u subotu, 16. svibnja,  održana je manifestacija “ Dani lova Županije Baranya” na kojoj tradicionalno sudjeluje i izaslanstvo Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije.

Manifestacija je započela sv. Misom posvećenoj zaštitniku lova i lovaca Svetom Hubertu koju je predvodio svećenik Ronta László, a  nastavljana je sadržajima na otvorenome : izložbom najjačih trofeja divljači u županiji Baranya, smotrom lovačkih pasa,  natjecanjem u kuhanju jela od divljači, prezentacijom sokolarenja,oponašanju rike jelena i dr. U kuhanju lovačkih specijaliteta sudjelovali su i lovci iz LD „Kuna“ Viljevo, i to na štandu LD Pecsudvard. Štand je posjetio i načelnik općine Viljevo Ivan Fekete kojeg je Đuro Kadia, predsjednik LD Pecsudvard, upoznao sa situacijom po pitanju lovstva u županiji Baranya. Manifestaciju je otvorio Dr. Jozsef Bodnar, predsjednik Lovačkog saveza Baranya.