Podgarić: Lovnokinološka natjecanja HLS-a

12 Lis

U organizaciji HLS-a , u Podgariću, proteklog vikenda održane su dvije lovnokinološke manifestacije.

U radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru, u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Lovački savez Splitsko-dalmatinske županije za koji su nastupili Juricu Vukušića s posavskim goničem „Musa“ i Tonći Vukušić s posavskim goničem imena „Aron“. Lovački savez Splitsko-dalmatinske županije pobjedu je osvojio s 384 boda.

Lovački savez Osječko-baranjske županije za koji su nastupili Gabrijel Adžić s alpskim brak jazavčarem „Alf“ i Josip Nemet s posavskim goničem „Medo od Zloće“ osvojio je drugo mjesto s 347 bodova.

Treće mjesto s 342 boda osvojio je Lovački savez Bjelovarsko-bilogorske županije za koji su nastupili Igor Lacina s posavskim goničem „Amor“ i  Josip Tomić s alpskim brak jazavčarem „Amor“.

U Lovnokinološkom kupu sv.Hubert u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Zagrebačke županije s 171 bodova za koju su nastupili Darko Škrobot s njemačkim oštrodlakim ptičarom „Elan“, Zoran Postić s njemačkim oštrodlakim ptičarom „Aris“ i Vladimir Mirenić također s njemačkim oštrodlakim ptičarom „Raffo od Postića“.  Druga je ekipa Lovačkog saveza Zadarske županije s 166 bodova, a treće mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojili su lovni kinolozi Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije s osvojena 154 boda.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Nikolina Koščević iz Lovačkog saveza Zagrebačke županije, a drugo Ana Šimonji iz Lovačkog saveza Osječko – baranjske županije.

 

Foto: Ivica Stanko