Lovci na sajmu starih običaja i zanata

26 Ruj

Sajam starih običaja i zanata  posljednjeg vikenda u mjesecu rujnu  ove  godine  po sedmi je puta održan na području Općine Erdut ,  ovoga puta u Bijelom Brdu, mjestu nedaleko Osijeka u općini Erdut. Mjesto Bijelo brdo smješteno je  na obali rukavca Stare Drave u kojem gospodarsku osnovu čine poljodjelstvo, vinogradarstvo i stočarstvo. Sajam je namijenjen poticanju razvoja ruralnog turizma u Općini Erdut, promoviranju tradicije, kulture, zanata, običaja i gastronomije , te osnaživanju položaja Općine Erdut na karti kontinentalnog turizma.

U dva dana trajanja Sjama predstavilo se 10-ak KUD-ova, te su prikazani stari običaju i zanati ( priprema domaćeg sapuna, običaj pudarine, berba i rebovanje grožđa ). U Program ove Manifestacije uključilo su se  42 izlagača , među njima i  30-ak članova Lovačkog društva “Sokol” Bijelo Brdo .  Za ovaj Sajam priredili smo izložbu trofeja divljači stečenih  na ovim prostorima , rekao nam je Željko Živković, član LD “Sokol” Bijelo Brdo  i dodao da  su se lovci u oba dana predstavili i u kuhanju čobanca i ostalih jela od divljači.