Novosti

Pratite sve naše novosti!

Posveta lovačke zastave u P. Podgajcima

05 Stu

U Župnoj Crkvi Sv. Martina Biskupa u Podravskim Podgajcima, prigradskom naselju Donjeg Miholjca, prva nedjeljna misa u mjesecu studenom  protekla je u lovačkom ambijentu.  Članovi Lovačkog društva „Fazan“ Podravski Podgajci obilježili su blagdan svog zaštitnika Sv.Huberta, a tom je prigodom svećenik Đuro Blumenšajn blagoslovio svečanu zastavu Društva. Ujedno, ovo je bila i misa zahvalnica za plodove zemlje pa su lovci sudjelovali i u blagoslovu hrane te su oltaru prinijeli kruh, voće, povrće i ostalu hranu koju je zatim svećenik blagoslovio.

Oltar je prigodno bio ukrašen hrastovim grančicama i jelenskim rogovljem. Svećenik Đuro Blumenšajn, koji je i sam dugogodišnji lovac i član lovačkog društva „Fazan“ okupljenim vjernicima je pojasnio ulogu lovaca u prirodi te ispričao legendu o Sv. Hubertu.
Pred kraj mise obavljena je posveta svečane zastave Društva koju su držali braća Željko i Tihomir Ronta.

Misi je prisustvovalo 20-ak svečano lovački odjevenih članova  lovačkog društva, a prisutan je bio i gradonačelnik Donjeg Miholjca Stjepan Viduka. Nakon svete mise priređen je ručak u ribičkom domu smještenom uz staru Dravu.

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.