Novosti

Pratite sve naše novosti!

U Dubrovniku održan simpozij agronoma

23 Velj

U Dubrovniku je od 17. do 22. veljače 2013. Godine održan 48. hrvatski i 8. međunarodni simpozij agronoma. Glavni organizator ove godine bio je Poljoprivredni fakultet u Osijeku, dok je Hrvatski lovački savez bio jedan od suorganizatora.

Osnovni cilj Simpozija bio je upoznati agronome i širu javnost s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja naših i inozemnih stručnjaka, te na taj način omogućiti bolji prijenos znanstvenih postignuća u poljoprivrednu proizvodnju. Također,cilj simpozija bio je uspostaviti bolju suradnju znanstvenika sa sveučilišta, znanstvenih ustanova te stručnjaka iz poljoprivrede, industrije, trgovine i ostalih srodnih djelatnosti, odnosno proizvođača iz Hrvatske, Europe i Svijeta u zajedničkom interesnom području znanosti i poljoprivredne prakse. Na otvorenju Simpoziju nazočnima se prvi obratio prof. dr. Vlado Guberac, dekan Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka koji je istakao važnost ovog simpozija jer isti služi kao poveznica između znanosti i struke. Nakon njega govorili su zamjenik župana Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak, rektorica osječkog sveučilišta Gordana Kralik te Vesna Gantner pomoćnica ministra poljoprivrede koja je i otvorila radni dio skupa.

Na Simpoziju je bilo prisutno oko 400 sudionika iz 33 zemlje koji su tijekom 5 dana predstavili svoje radove iz svijeta agronomije. Na sekciji Lovstvo usmenim izlaganjem predstavljeno je 12 radova.

 

@ Slynetwork.com.