Novosti

Pratite sve naše novosti!

Održan lov u lovištu „Pécsudvard“

23 Velj

Članovi Lovačkog društva po imenu „Pécsudvard“ iz Županije Baranya (Mađarska) tradicionalno pri kraju lovne sezone priređuju lov za članove i prijatelje s kojima surađuju tijekom sezone, ali i zemljoposjednike koji nisu u članstvu. Tako je bilo i ove godine kada su 16. veljače priredili lov u poljskom djelu lovišta nedaleko mjesta Szőkéd. Mjesto okupljanja bio je Lovački dom u mjestu Szemely. I dok je lovnik Joó Zoltán upisivao lovce u knjigu lova, stigla je inspekcija iz Ministarstva poljoprivrede, sjedište Pecs kako bi obavila uvid u planirani odstrel za taj dan, kao i imanje potrebnih evidencija. I dok se zapisnički konstatirao pregled nenajavljeno su stigla dva djelatnika Policije iz Pecs kako bi obavili operativnu akciju kontrole lovaca na prisutnost alkohola. Svi su strpljivo, bez komentara, čekali da dođu na red za alkotest. Po potpisu Zapisnika o nađenom stanju riječ je uzeo Kadia György, predsjednik Društva pozdravivši goste zaželivši da se ugodno osjećaju za vrijeme i poslije lova. Lovnik Joó Zoltán upozorio je na potrebu disciplinu u lovu, a napose vezano uz pucanje jer se lovila fazanska divljač oko sela te je bilo potrebno imati dodatan oprez. Pred sam polazak još jedna kontrola, a ona je bila vezana uz provjeru da li svaki lovac ima kompresu, dok je posebno pregledan, sadržaj Torbe za prvu pomoć koji se sastoji od kompletne osnovne medicinske opreme za prvu pomoć.

Tereni za lov su više nego idealni: polubrdovite velike poljoprivredne table okružene šumarcima i trstikom, a u doli više manjih jezeraca. Lovno produktivna površina Lovišta „Pécsudvard“ je 4086 hektara.

Susnježica i težak teren ipak su učinili svoje pa je u lovu odstreljeno svega nekoliko kljunova fazanske diljači i tri šojke. Po davanju počasti ispred Općinskog doma u Szőkéd, Matthias Bunyevácz, tajnik Društva, priredio je uz pomoć Vjekoslava Filakovića i Miše Udvarca ukusan perket od srneće divljači. Večeras 23. Veljače, članovi lovačkog društva organiziraju veliku lovačku zabavu u Pečuhu na koju su pozvali brojne lovce i prijatelje s kojima surađuju tijekom lovne sezone.

@ Slynetwork.com.