Novosti

Pratite sve naše novosti!

2. Lovački susreti u Vardarcu

30 Svi

Drugu godinu zaredom organizirana je manifestacija „Lovački susreti u Vardarcu". Prva manifestacija održana je u listopadu prošle godine, a kišovito i hladno vrijeme vrijeme bilo je razlog zašto je manifestacija prebačena pred kraj svibnja, što će se ustaliti kao termin manifestacije i u budućnosti.

LD „Vepar“ Vardarac kao domaćin te susjedna društva iz Općine Bilje organizirali su izložbu lovačkih trofeja, a vlasnicima kapitalnih trofeja iz 2021/22  dodijeljene su prigodne medalje.
Uz autohtone trofeje predstavljeni su i brojni dermopreparati, a poseban postav imala je izložba dermopreparata iz Afrike, vlasništvo Silarda Lazar, člana LD "Vepar" Vardarac.

Na samom početku manifestacije skupu su se obratili predsjednik LD „Vepar“ Vardarac, Lajoš Mekanj, zatim Željko Cickaj , načelnik Općine Bilje te Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog Saveza OBŽ.

Samu manifestaciju uveličali su i lovački rogisti te članovi Udruge sokolara Sveti Bavon čiji je predsjednik Ivica Bošković predstavio okupljenima vrste ptica s kojima love.

Nakon svečanog dijela održano je i natjecanje u kuhanju lovačkog čobanca na kojem je sudjelovalo petnaest ekipa.

Foto:  Kristijan Cimer

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.