Novosti

Pratite sve naše novosti!

Unošenje sitne divljači pri kraju

12 Kol

Shodno projektu „Unošenje i čuvanje divljači u zajedničkim lovištima na području OBŽ“ putem poligona za podivljavanje, pri kraju je unošenje 440 repića divljeg zeca, odnosno završeno unošenje 4360 kljunova fazanske divljači . Sredstva su osigurana i to 50% od strane Osječko-baranjske županije ,   a ostatak od članice koja unosi divljač i Lovačkog saveza kao potpisnika Sporazuma u lovišta tijekom ljetnih mjeseci,

Prvi fazanski pilići isporučeni su u prvoj polovici mjeseca srpnja u količini od 3100 kljunova za područje Lovnog ureda Baranja i Osijek ( 14 lovišta ) dok je ostatak od 1260 kljunova isporučen u zadnjem tjednu mjeseca srpnja za četiri lovišta s područja Lovnog ureda Valpovo, te po dva za Lovni red Baranja , odnosno Osijek .  

Osječko-baranjski župan dr sc Vladimir Šišljagić bio je nazočan sredinom mjeseca srpnja kod isporuke za potrebe LD „Jelen“ Đakovo , te u Lovačkom društvu „Srndač“ Beli Manstir gdje je u sređeni Objekt za prijem sitne divljači pušteno 150 kljunova. Ovom ispuštanju bili su nazočni i predstavnici Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj na čelu s Silvom Wendling, pročelnicom, te prof.dr.sc. Tihomir Florijančić u ime Katedre za lovstvo Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku čiji djelatnici su napravili stručnu studiju „Napučivanje lovišta sitnom divljači na području OBŽ“ koji će ujedno i provoditi kontrolni dio vezano uz Program.

Slijedi još isporuka koncem mjeseca kolovoza za lovačka društva s područja Lovnog ureda Našice i Miholjac u količini od 130 repića .

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.