Održani 14. Dani slavonske šume

08 Ruj

I ove kao i prijašnjih godina lovačka društva s područja Lovnog ureda Našice sudjelovala su u sadržajima 14. po redu Festivala „Dani slavonske šume“ koji se uvijek održava prvog vikenda u mjesecu rujnu.   Festival je turistička, gospodarska, kulturna, ekološka, znanstvena, gastronomska, zabavno-kreativna i sportska manifestacija.

Festival je bio obilježen bogatom gastro ponudom, izložbom gljiva, Obrtničkim sajmom s više od 60 izlagatelja. Tu su bili voćari, konjogojci, pčelari,vatrogasci, a u organizaciji Uprave šuma Podružnica Našice održana su razna natjecanja profesionalnih sjekača stabala u brojnim šumarskim disciplinama.

Sudionicima kao i svim posjetiteljima obratili su se gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, , župan Vladimir Šišljagić te Ivan Ištok, član uprave Hrvatskih šuma.Festival je otvorioTomislav Žagar, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Jedan od sadržaja bio je natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca pod imenom „Vegeta kup“ . Nastupilo je 42 ekipe iz lovačkih društava s područja Lovnog ureda Našice, Đakovo  te brojnih drugih udruga čiji je rad vezan uz prirodu.  Po mišljenju Komisije u sastavu: Zlatko Sedlanić,kulinarski specijalist Podravke,predsjednik komisije, Stanko Vinković, i Antun Mak, kao članovi. Najbolji čobanac skuhao je Zlatko Suk iz LD „Krndija“ Našice. Druga je ekipa „Jazavac“ Šaptinovci, a treće mjesto osvojio je „Jelen“ Đakovo.

Video sadržaj