LD„Lisica“ Punitovci u posjeti Slovačkoj

28 Stu

Izaslanstvo Lovačkog društva „Lisica“ Punitovci koje su predvodili  Ivan Mićan i Stjepan Kristek  boravilo je u višednevnoj posjeti Lovačkom društvu  „ Brízgalky “ iz   Nová Bystrica , mjesta u sjeverozapadnom dijelu Slovačke u krajoliku Kysucki.

Bio je to uzvratni susret budući da su članovi „Brízgalky“  boravili u kasnu jesen prošle godine kod lovaca u Josipovcu Punitovačkom, mjesta u Đakovštini  naseljenog većinom slovačkim stanovništvom.

Po smještaju kod domaćina Justina i Hanke  Šadibol boravak u  Nová Bystrica  započeo je s upoznavanjem lovišta kojim gospodari  25 članova Lovačkog društva „Brízgalky“ koji su uglavnom vlasnici privatnih šuma koje ulaze svojim većim dijelom u  sastav lovišta. Po upoznavanju s lovištem u večernjim satima drugog dana boravka lovcima se pridružio po završenim izborima Jozef Balačin, novi-stari načelnik općine.

Početak ove suradnje treba tražiti u do sada održanim susretima ovih dvaju krajeva od gospodarstva, preko sporta ( nastup na nogometnim turnirima) do kulture ( folklorne aktivnosti  SKUD „Braća Banas ) i odlazak učenika u ljetne škole u prirodi. Također je dogovoreno je da se  izvidi mogućnost  potpisivanja Povelje o suradnji.