Obilježeno pet desetljeća „Jelena“ iz Zelčina

17 Lis

U prostorijama Mjesnog odbora Zelčin  u povodu proslave 50. godišnjice od osnutka Lovačkog društva „Jelen“ Zelčin  sinoć su se okupili lovci slavljenici, gosti iz susjednih lovačkih društava, krovne organizacije lovstva, predstavnika političkog i kulturnog života  Grada Valpovo i Osječko-baranjske županije , brojnih udruga te  predstavnika sredstva informiranja.

Predsjednik  Lovačkog društva „Jelen“ Zelčin Vlado Benko otvorio je proslavu lovaca osvrnuvši se  u prigodnom referatu  na povijesni razvoj  Društva od 1955.  do današnjih dana.

Od gostiju prisutnima se obratio  Željko Kraljičak, zamjenik Župana OBŽ  koji je naglasio da trenutno lovno  zakonodavstvo ne ide na ruku lovačkih udruga pogotovo vezano uz štete od divljači na motornim vozilima i štete na poljoprivrednim kulturama.  U ime predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đure Dečaka,  Zlatko Stolnik uručio je  devetorici članova Lovačka odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza.  Rukovodstvo LD „Jelen“ Zelčin uručilo je zahvalnice trima radnim organizacijama te posebna priznanja osmorici članova LD „Jelen“ Zelčin: Mladenu Varžić, Nikoli Pavošević, Pavi Bošnjak, Dragi Kovačević, Fabijanu Korošić, Mirku Mogoroš, Ivici Perak i dr. Ivanu Canecki.  Dvanaest priznanja dodijeljeno je i poduzećima s područja Grada Valpovo. Nakon toga održana je sv. Misa u filijalnoj crkvi Presvetog Imena Marijinog  uz nastup rogista Osječko-baranjske županije. Po završetku  mise održano je prigodno lovačko druženje.  Cijelo vrijeme mogla se pogledati prigodna izložba trofeja divljači stečena za vrijeme gospodarenja produženim zakupom zajedničkog lovišta.

Video sadržaj