Novosti

Pratite sve naše novosti!

SALORI- 13. Sajam lova, ribolova i turizma

12 Tra

Više od stotinu izlagača predstavilo je svoje proizvode i usluge na osječkom sajamskom prostoru Pampas, na trinaestom po redu Sajmu lova, ribolova i turizma.

Sama priredba održana je se  u organizaciji Poduzeća „ Osječki sajam“ d.o.o. pod pokroviteljstvom Ministarstva  poljoprivrede, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, a uz podršku Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije i Hrvatskog športskog ribolovnog saveza.

Sajam je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede Ivica Francetić koji je u svom govoru istaknuo kako ministarstvo podržava ovakve sajamske manifestacije koje potiču razvoj lova i ribolova, te najavio izmjene Zakona o lovstvu.

Dosadašnja suradnja HLS i HŠRS, u izvedbi diorame nije izostala ni ove godine. Zajedničkim aktivnostima izvedena je diorama – prikaz životinja i riba u prirodnom okruženju. Pored bazena sa živim primjercima slatkovodnih riba, uređen je prostor u stilu slavonske šume na kojem su prikazane brojne vrste kontinentalne divljači. Štand Lovačkog saveza OBŽ krasile su trofeje divljači u zlatnoj medalji, stečene u protekloj lovnoj godini.

U okviru sajma Salori održao se i istoimeni kup u lovnom streljaštvu, natjecanje u lovu ribe udicom na plovak na Đoli u Dardi, natjecanje u kuhanju čobanca i državno prvenstvo u kuhanju fiš-paprikaša, te brojne druge aktivnosti. U nedjelju je održana Skupština LS OBŽ.

    

 

@ Slynetwork.com.