Đakovo: Konjička lovačka svečanost Sv.Hubert

24 Lis

U Državnoj ergeli Đakovo 28.listopada 2017. godine u prostoru zatvorene jahaonice održava se jedinstven glazbeno-scenski spektakl Konjička lovačka svečanost Sv.Hubert“.

Ergela Đakovo i “Lipicanska barokna raskoš” pripremili su izuzetno atraktivan i raskošan program za posjetitelje. Zakoračite zajedno s nama u 19. stoljeće i uživajte u priči o lovačkoj svečanosti kakve su se u davna vremena održavale u hrvatskim dvorcima.

Vodimo Vas na uzbudljivo putovanje kroz priču o ljubavi prema prirodi i brizi za očuvanje divljači, priču o poštovanju prema lovini i strogom protokolu. Kroz ovu svečanu predstavu oživjeti će prošlost i sjaj dvoraca, dvorskih ponosnih paradnih lipicanskih konja kakvima se dičilo visoko plemstvo, prikazujući ih upravo u lovu.

Scene povratka iz lova, lovci odjeveni u svečane odore u pratnji lovačkih pasa, lovci sa sokolima i sjajne kočije dvoprega i četveroprega sa dvorskom svitom samo su dio jedne prekrasne priče.
Posebna atrakcija biti će zasigurno nastup lovaca rogista, kao i nastup dame, dresurne jahačice u jahaćim damskim lovačkim haljinama, u povijesnim damskim sedlima na razigranim lipicancima. Sve u vrtlogu glazbe posvećene lovu.

Vjerujemo da će ova svečana manifestacija poput Božićnog bala lipicanaca predstaviti gledateljima lovstvo na jedan drugačiji način , kako bi postali pravi ljubitelji lovačkih svečanosti u stilu Svetog Huberta!

ULAZNICA ZA PREDSTAVU UKLJUČUJE I SVEČANU LOVAČKU VEČERU UZ RAZGLED DRŽAVNE ERGELE ĐAKOVO / cijena 150,00 kn