Novosti

Pratite sve naše novosti!

Szentlőrinc : Dani lova Županije Baranya

04 Lip

   U mađarskom gradiću Szentlőrinc , smještenog na cesti Pecs-Szigetvar,  održana je sredinom svibnja  manifestacija „ Dani lova Županije Baranya“ na kojoj tradicionalno sudjeluju i predstavnici Lovačkog saveza Osječko-baranjske  županije. 

Predstavnici Lovačkog saveza OBŽ svoje aktivnosti odvijali su uz izložbeni prostor članova Lovačkog društva  Pécsudvard gdje im je domaćin bio György Kadia.  Sadržajima su  bili su nazočni i predstavnici Lovačkog društva „Jelen“ iz Kopačeva koji već godinama surađuju s LD Pécsudvard. Kulinarske sposobnosti demonstrirali su članovi Lovačko-kulturnog i gastronomskog društva baranjskih hrvata u Mađarskoj koje je predvodio predsjednik društva Ferenc Barics. Gošća društva bila je i generalna konzulica RH u Mađarskoj, Vesna Haluga koja je istakla kako je oduševljena ovom manifestacijom.

 Na ovom sajmu lovstva na otvorenom, posjetitelji su se mogli diviti nepreglednim kapitalnim trofejima divljači koji su bili izloženi kod svakog štanda te u posebno uređenoj prostoriji gdje se održalo i otvorenje. Prilikom otvorenja manifestacije, predsjednik lovačke komore županije Baranya, Agyaki Gábor pozdravio je goste iz Hrvatske te je dodijelio zlatno odlikovanje sv. Huberta , gospodinu Mirku Nikšić, predsjedniku LD „Sokol“ Gornji Miholjac iz Virovitčko-podravske županije.

 

 

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.