Novosti

Pratite sve naše novosti!

Osijek: Suradnja znanosti i struke

21 Svi

Pedesetak studenata treće godine Fakulteta agrobiotehničkih znanosti,  koji u sklopu svojih preddiplomskih studija imaju modul „Lovstvo i kinologija“ danas je obučeno pravilnom rukovanju lovačkim oružjem i streljivom.

Nastavak je to suradnje Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti shodno potpisanom sporazumu o međusobnoj suradnji.

Domaćin ove praktične nastave bilo je LD „Mursa“ Osijek, čiji su članovi uz pomoć kolega iz Lovnog ureda Đakovo studente obučavali u gađanju iz pištolja, zračne puške  i puške malog kalibra na stajaće mete te pucanju  iz puške glatkih cijevi na leteće mete u disciplini trap.

Važnost da se naučite pravilno rukovati oružjem leži u činjenici da polaganjem ispita „Lovstvo i kinologija“ automatski stječete pravo na  izdavanje lovačke diplome, odnosno lovačke iskaznice pojasnio je studentima Zlatko Stolnik, predsjednik LS OBŽ.


Studenti su ugodan boravak u prirodi zaključili uživanjem u lovačkim specijalitetima, a domaćinima su se u njihovo ime zahvalili dr.sc. Ivica Bošković te prof. dr. sc. Tihomir Florijančić.

 

@ Slynetwork.com.