Novosti

Pratite sve naše novosti!

Osijek: Održan 18. SALORI – Sajam lova, ribolova i turizma

14 Ruj


Sajam lova, ribolova i turizma, SALORI, svoju je punoljetnost u 18. izdanju dočekao u novootvorenom Gospodarskom centru u Osijeku. Osim što je novi prostor novi je bio i datum održavanja, s tradicionalnog termina u travnju ove je godine održavanje sajma pomaknuto na drugi tjedan rujna. Sajam je tijekom trio dana okupio velik broj posjetitelja i izlagača.

Kalendar događanja na sajmu je bio u potpunosti ispunjen, a Hrvatski lovački savez organizirao je okrugli stol s međunarodnim sudionicima s radnim naslovom Afrička svinjska kuga kod divljih svinja.

Održano je i predavanje vezano uz provedbu projekta Life Wild Wolf koje je održala Neška Vukšić Končevski, Tihomir Florijančić održao je predavanje o čeličnoj sačmi, aktualnoj temi pred otvaranje pune sezone lova. Savez je organizirao predstavljanje dviju knjiga, knjige Ive Gregurića, „Zapisi jednog lovca II; priručnik za početnike“ i Dražena Degmečića „Jelen obični“, a po prvi puta je održana i prezentacija i promocija Lovačkog zidnog i stolnog kalendara te rokovnika Hrvatskog lovačkog saveza za 2024. godinu.

Lovački savez Osječko-baranjske županije  organizirao je dodjelu Odlikovanja zaslužnim članovima s područja Lovnog Ureda Osijek te podjelu medalja za najbolje ocijenjene stečene trofeje u prošloj lovnoj godini . Petnaestak lovačkih društava s područja Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije na vanjskom su prostoru drugog dana sajma kuhali lovački čobanac.

Održana je i prezentacija sokolarskih ptica te izložba lovačkih pasmina pasa.

@ Slynetwork.com.