Novosti

Pratite sve naše novosti!

Valpovo: Održana proslava sv. Huberta

08 Stu

U ambijentu dvorca Prandau-Normann u Valpovu, održana je 3.11.2023. centralna proslava spomendana Sv. Huberta za Osječko-baranjsku županiju.

Lovački savez Osječko-baranjske županije, Grad Valpovo, Turistička zajednica Grada Valpova, Lovni Ured Valpovo i LD „Šljuka“ Valpovo organizirali su kostimirani prikaz legende o sv. Hubertu.

Svečanost je započela  prijemom brojnih gostiju u dvorcu Prandau-Normann gdje je goste dočekao gradonačelnik Valpova, gosp. Matko Šutalo sa suradnicima.

Ispred dvorca održan je scenski spektakl odlaska valpovačkog grofa i njegovih prijatelja u lov. Jedan od njih bio je Hubert kojem se u šumi pored dvorca ukazao jelen. Kada ga je htio odstreliti, jelenu je između rogovlja zasjao križ što je Hubertu bio znak da mu se pokloni.
Huberta su pratili sokolari, članovi udruge sv. Bavon, te članovi lovačkih društava s područja Lovnog Ureda Valpovo sa psima.
U kostimiranom uprizorenju lova sv. Huberta sudjelovali su i članovi kulturno-umjetničkih društava i konjogojskih udruga. Zvuci lovačkog roga bili su znak da se svi lovci i njihovi gosti upute u Župnu crkvu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije gdje je održana Sveta misa koju su vodili Zvonko Mrak i Slavko Kovačević.

Svečana večera održana je u restoranu „Park“ Valpovo, gdje su goste pozdravili predsjednik LS OBŽ Antun Blažević, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, generalni konzul RH u Pečuhu Drago Horvat te Agyaki Gábor, predsjednik lovačke komore županije Baranya.

Foto video:

Foto Anita Valpovo

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.