Popovac : Održani ispiti za krvosljednike

03 Lip

U baranjskom mjestu Popovac održani su ispit na umjetnom krvnom tragu i IPO pasa krvosljednika . Ispit se održao prve subote u mjesecu lipnju na terenima zajedničkog lovišta po imenu „Popovac“ kojim u produženom zakupu gospodari LD „Jastreb“ Popovac. Svi psi pristupili su disciplinama vodljivost, odloživost s pucnjem, rad na tragu, ponašanje kod mrtve divljači i čuvanje. Ispit se obavljao na tragu svježe goveđe krvi i bio je postavljen dan prije po lovniku Tomislavu Jakovljeviću i sucima priredbe.

Pas njemački lovni terijer po imenu King s vodičem i vlasnikom Zlatkom Stipić iz Osijeka, uzgajivač Stipo Vrtarić, proglašen je najuspješniji pas s osvojenih 190 bodova, drugi je pas Ana vlasništvo Ante Milardovića, iste pasmine, s 180 bodova, a treći njemački oštrodlaki ptičar s 148 osvojenih bodova vlasništvo Krešimira Paukovića iz Bilja. Tajnik priredbe bio je Vanja Barić, dok je za sve prisutne, učesnike i suce skuhao odličan grah lovac Dario Kramar iz Popovca.