Novosti

Pratite sve naše novosti!

Popovac: Održana sjednica Izvršnog odbora

05 Lip

Provođenje petogodišnjeg projekta “Unošenje i čuvanje  divljači  u zajedničkim lovištima OBŽ”  bila je glavna točka sinoć u Popovcu ( Baranja)  održane pod predsjedanjem Zlatka Stolnika devete sjednice Izvršnog odbora Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije. Članovi Izvršnog odbora obavili su uvid u dostavljene potrebe od učlanjenih članica koje gospodare zajedničkim lovištima na području OBŽ za zeca i fazansku divljač. Isporuka u 2012. godini započeti će i to za zečeve za područje Lovnih ureda:   Đakovo , Našice i  Donji Miholjac  u ukupnoj količini od 380 zečeva, a za fazansku divljač Lovni uredi:  Baranja, Osijek i Valpovo u ukupnoj količini do 4500 fazanske divljači i to tijekom ljetnih mjeseci.

Članovi Izvršnog odbora prihvatili su troškove vezano uz održani 9. Sajam lova i ribolova SALORI 2012, utvrdili datum polaganja lovačkog ispita za dan 15. lipnja u Našicama. Na sjednici je bilo riječi i o nedavno donijetom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o oružju koji po mišljenu prisutnih članova ne ide na ruku članstva u lovačkoj organizaciji.

U Levanjskoj Varoši  planira se  održati koncem mjeseca  lipnja utakmica pasa glasnog gona u gateru na divlju svinju .  Kontakt osoba ( A. Mak  0996894401 ).

Obavijest za lovne pripravnike:  U sklopu terenske nastave dana 09. lipnja s početkom u 08,00 sati  ispred Doma  strijelaca i lovaca u Koški započeti će obilazak DL “Budigošće”.

 

@ Slynetwork.com.