Novosti

Pratite sve naše novosti!

70 godina LD „Šljuka“ Valpovo

22 Stu

Lovci Lovačkog društva "Šljuka“  Valpovo obilježili su jučer, na dan sv. Katarine,  70. obljetnicu osnivanja i aktivnog rada. Svečanost je započela prijemom gostiju u prostorijama Gradskog poglavarstva grada Valpova gdje je i održana svečana sjednica pod predsjedanjem Dražena Birovljevića, predsjednika Društva.  Predsjednik je naglasio je da su lovačke aktivnosti na ovim prostorima bile prisutne znatno prije nego je formirano društvo,  kao što je to bilo osnivanje lovišta „Zvjerinjak“ 1789, za što je zaslužan barun Josip Ignac Prandau. Organiziranjem lovaca 1946. godine  počinje nova, uspješna šljukina povijest.

Po prezentaciji LGO i LTO u zajedničkom lovištu po imenu „Valpovo“ koju je pripremio Stjepan Plantak , provoditelj LGO , čestitke slavljeniku uputili su  Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog saveza OBŽ , Tihomir Florijančić u ime Poljoprivrednog fakulteta Osijek,  Vlado Benko  u ime prisutnih lovačkih društava,  gradonačelnik Leon Žulj u ime Grada Valpova i  Željko Kraljičak zamjenik župana u ime  OBŽ.  

U sklopu proslave  zaslužnim lovcima,  dugogodišnjim članovima, bivšim članovima, susjednim lovačkim društvima te ostalim zaslužnim zajednicama i sponzorima podijeljena su  priznanja i zahvalnice slavljenika . Najistaknutijim „šljukinim“  lovcima dodijeljena su lovačka odlikovanja HLS-a.

Po obavljenom zajedničkom fotografiranju druženje je nastavljeno u „Valpovačkim dvorima“ gdje je sve prisutne do kasno u noć zabavljao glazbeni sastav „Traženi“.

 

@ Slynetwork.com.