Osijek: 60 godina LD „Mursa“ Osijek

23 Stu

Na dan sv. Katarine , 25. studenog, zaštitnice đaka, studenata i djevojaka,     u Osijeku,  u prostoru Lovačkog doma LD „Mursa „ po imenu Pustara Veli Cimer na Brijestu,  prigradskom naselju grada Osijeka, održana je vrijedna obljetnica, 60 godina postojanja i djelovanja Lovačkog društva „ Mursa“   Po prijemu gostiju u Lovačkom domu na Cimeru  program je  započeo otvorenjem streljane na  pokretnu  siluetu  mete vepra.    Sadržaji su nastavljaju kraćim  prigodnim referatom o  radu i djelovanju  Društva u proteklih šest desetljeća kojeg je podnio  mr. ing. aedif. Domin Stanušić, predsjednik Društva. Zlatko Stolnik, predsjednik Saveza uručio je poklon slavljeniku , sliku jelena,  te  dodijelio prigodna lovačka odlikovanja krovne organizacije Hrvatskog lovačkog saveza.  Prisutnima su se prigodnim riječima obratili dr. Željko Kraljičak, zamjenik župana OBŽ i Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo  Grada Osijeka.  Na svečanoj sjednici dodijeljene su i plakete za nesebično zalaganje na planu razvoja društva,  uzgoju i zaštiti divljači, njegovanju lovačke etike, međuljudskih odnosa i tradicionalnih vrijednosti. Slavlje je  nastavljeno prigodnim lovačkim druženjem.