Podgorač: 70 godina LD „Vepar 1946“

29 Sij

Lovačko društvo „Vepar 1946“ Podgorač početkom ove godine obilježilo je sedamdeset godina postojanja.
Manifestacija je započela svetom Misom u župnoj crkvi sv. Nikole koju je predvodio župnik  Željko Benković uz pomoć svećenika Josipa Vračarića, uzornog lovca i aktivnog člana LD „Vepar 1946“ Podgorač. U svojoj propovijedi istaknuli su ulogu i zadatke lovaca, kao i veliki značaj Društva za ovaj kraj.

Nakon mise i zajedničkog fotografiranja, svečanost je nastavljena skupštinom Društva u prostorijama DVD Podgorač. Predsjednik društva, Vjekoslav Ivančić pozdravio je sve prisutne, a zatim je Zorko Strelec pročitao referat o povijesti i radu Društva.

Dragan Zlosa, dopredsjednik LS OBŽ, dodijelio je odlikovanja HLS-a najzaslužnijim pojedincima Društva. Odlikovanja su primili Darije Đanić, Goran Đanić, Ivan Ivančić, Ivan Matešić, Franjo Vidačić i Jozo Vračarić. Osim priznanja, Zlosa je za lijepu uspomenu, slavljenicima uručio i prigodnu lovačku sliku s motivom vepra.

Od gostiju za riječ su se javili zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Željko Kraljičak te u ime načelnika općine Podgorač, njegov zamjenik Josip Mojzeš. Slavlje je  nastavljeno prigodnim lovačkim druženjem.

Video sadržaj