Novosti

Pratite sve naše novosti!

SALORI 2018- sajam lova i ribolova u Osijeku

06 Tra

Od 20 do 22. travnja bit održan je 15. SALORI – Sajam lova i ribolova u Osijeku.

Lovački savez Osječko-baranjske županije i ove godine je kao suorganizator Sajma bio nositelj brojnih stručno-pratećih aktivnosti.

Prvog dana sajma, na štandu Saveza, dodijeljene su zlatne medalje za najjače trofeje u lovnoj godini 2017/18. U subotu smo bili domaćini 22. susreta lovačkih rogista i pjevačkih zborova koji su se održali na vanjskom prostoru sajma. Susrete je otvorio domaćin Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije istakavši važnost očuvanja lovačke tradicije i kulture. Ukupno je nastupilo osam sastava te mješoviti pjevački zbor „Matko Laginja“ iz Klane. U subotu je održano i revijalno kuhanje čobanaca u kojem je sudjelovalo 18 Lovačkih društva s područja LS OBŽ i dva iz susjedne Vukovarsko-srijemske županije.

U nedjelju je lovnim pripravnicima dodijeljena literatura potrebna za predavanja i lovački ispit, a predstavnik policije Dražen Čelik održao im je predavanje na temu o opasnostima minsko-eksplozivnih sredstava u lovištu. Nakon predavanja održana je redovna Skupština LS OBŽ na kojoj je tajnik HLS, Ivica Budor, predstavio model zajedničkog osiguranja lovišta.
Tijekom tri dana sajma bilo je organizirano natjecanje u lovnom streljaštvu, u disciplini lovački parkur. Ukupno se okušalo 50-ak strijelaca, među kojima je najbolji bio  Zvonimir Pavošević iz Streljačkog kluba „Metak“ Osijek. Ekipno je najbolja bila momčad SD Pleternica.

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.