Novosti

Pratite sve naše novosti!

Osijek: Studenti savladali rukovanje lovačkim oružjem

15 Stu

Lovački savez Osječko-baranjske županije i LD „Mursa“ Osijek shodno potpisanom sporazumu o suradnji ugostili su u srijedu 13.11.2018. studente Fakulteta agrobiotehničkih znanosti kako bi ih naučili sigurnosti prilikom korištenja oružja i streljiva.

Budući da polaganjem ispita „Lovstvo“ u sklopu svojih preddiplomskih i diplomskih studija, automatski stječete pravo na priznavanje lovačkog ispita vrlo je važno da se naučite rukovati oružjem ako se odlučite postati lovci poručio je studentima Zlatko Stolnik , predsjednik LS OBŽ, a zatim ih  upoznao s radom Saveza te održao kratko predavanje o zadaćama lovaca vezano uz uzgoj, zaštitu i korištenje divljači nakon čega  je održan praktični dio iz streljaštva. 

Predsjednik LD "Mursa" Osijek upoznao ih je s radom lovačkog društva te karakteristikama lovišta u kojem se nalaze.

Praktični dio vodili su lovci Svemirko Klepić, Romeo Paloš i Josip Kusec. Za početak, studenti su upoznati sa sigurnostima vezanim uz rukovanje oružjem, a zatim su se okušali u gađanju iz pištolja, puške malog kalibra na stajaće mete te pucanjem iz puške glatkih cijevi na leteće mete u disciplini trap.

Na upit tko želi biti prvi dobrovoljac za gađanje javila se Dora Golub iz Petrijevaca, studentica treće godine prediplomskog studija zootehnike. Kazala nam je kako je više no zadovoljna ovom terenskom nastavom te da ju lovstvo jako zanima.  Smatram kako ljudi općenito jako malo znaju o lovstvu te zbog predrasuda imaju krivu sliku o tome čime se lovci bave zaključila je Dora te dodala kako će nakon priznavanja lovačkog ispita sigurno zatražiti i izdavanje lovačke iskaznice a možda postati i prva lovkinja u LD "Jastreb" Petrijevci.

Studenti su ugodan boravak u prirodi zaključili uživanjem u lovačkim specijalitetima, a domaćinima se u nihovo ime zahvalio dr.sc. Ivica Bošković, docent Zavoda za  lovstvo Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.

@ Slynetwork.com.